Medlemsbevis 2016Moa Lundqvist driver den kreativa studion och varumärket Formation Norrland som arbetar med grafisk design och inredning. Så här säger hon om Lilla Hjärtats medlemsbevis 2016.

”Jag är född och uppvuxen i Västerbotten och har de senaste sju åren varit bosatt i Piteå i grannlänet Norrbotten. Och det verkar som att det inte blir längre söderut än så. Jag har valt att bo i Norrland och många förvånas av detta. Men tempot, luften och möjligheterna är ett grundläggande behov för mig och något som jag verkligen trivs med.

Med så mycket skog och hav runt om mig så är naturen en av mina största inspirationskällor. Naturen innehåller så många egenskaper av de komponenter jag använder mig av. Kontraster, material, ytor och färger är ständigt återkommande på ett eller annat sätt. Denna räv kom till i samlingar en skogsmålning i vattenfärg och heter ”Naturen”. Det finns alltid en aspekt av lekfullhet i mina mönster både i färgval och form. Så även här. En del kallar dem barnsliga och menar då att det bara är något för barnrum. Självklart trivs de bra där, men det barnsliga och lekfulla borde få finnas i alla våra rum. Det är något som alla ska ha rätt till, att få vara barnslig och lekfull.

Lilla Hjärtat hjälper tillsammans med andra, bland annat med detta. Denna bild är gjord för alla. Då det barnsliga och lekfulla är till för alla.”

/Moa Lundqvist
November 2015

 

Läs mer om Moa Lundqvist och Formation Norrland

Formation NorrlandMoa LundqvistFormation Norrland