Julgåva till förmån för behövande barn och barnfamiljer i Piteå

Categories: Nyheter

julgåva från piteenergiDaniel Fåhraeus, VD på PiteEnergi, överlämnar en julgåva till föreningen Lilla Hjärtat, representerat av ordförande Mia Ahlstrand och styrelseledamot Pernilla Kaarle. 

 Lilla hjärtat är en färsk ideell förening med stort hjärta – och med uttalad strävan att hjälpa utsatta barn och barnfamiljer i Piteå. I dagarna har de fått extra energi för sina ambitioner.

Tomten har redan knackat på, uppmärksammat det goda initiativet och överlämnat en värmande check på 20 000 kronor.

I det här fallet är det Daniel Fåhraeus som agerat, vd på PiteEnergi – där man beslutat spola julklapparna i år och omvandla utläggen till en pengagåva för Lilla hjärtats räkning.

– Vi är naturligtvis mycket glada för initiativet. Bidraget blir ett uppskattat tillskott inför julen och i planeringen av nästa års aktiviteter, säger Mia Ahlstrand, ordförande i Lilla hjärtat.

– De största vinnarna blir alla de barn vi engagerar oss för, konstaterar hon.

Ett komplement

Lilla hjärtat är en icke vinstdriven ideell förening igångsatt i syfte att underlätta för utsatta barn och barnfamiljer i Piteå med omnejd.

Initiativtagarna Mia Ahlstrand och Lina Danielsson kläckte idén i samband med sina föräldraledigheter.

– Men vi ska inte ersätta befintliga skyddsnät, utan komplettera redan fungerande verksamheter.

Hjälpsam stad

I den ambitionen har föreningen odlat kontakter med Piteå kommun, Svenska kyrkan, Majblomman, Familjens hus och liknande inrättningar.

–  Det lilla kan betyda så mycket och vi vill att Piteå ska bli känt som en stad där vi hjälps åt och ställer upp för barnen, säger Mia Ahlstrand.

 

Läs artikeln av Jan Westerberg i Piteå Tidningen