Härligt engagemang på Lilla Hjärtats planeringsmöte

Categories: Nyheter

medlemsträff webb

Ett trettiotal personer träffades för att ta del av Lilla Hjärtats kommande aktiviteter och höra mer kring tankarna bakom föreningens verksamhet. Det var en trevlig kväll med bra diskussioner, många erfarenhetsutbyten och glada skratt.

En näst intill fulltalig styrelse tog emot medlemmar och andra intressenter på Pensionatet. Flera av kommande aktiviteter presenterades och kvällen gav också tillfälle att diskutera hur Lilla Hjärtats värdegrund genomsyrar allt som görs. Värdighet, gemenskap och glädje är ledorden som styr alla aktiviteter och allt jobb som läggs ner bakom kulisserna. Det diskuterades friskt om värdet i att göra gott för någon annan, men även vikten av att ha roligt tillsammans när man jobbar ideellt. Många medlemmar som tidigare hjälpt till vid olika aktiviteter berättade om varför de väljer att engagera sig. Hela Lilla Hjärtats verksamhet bygger på en stöttande gemenskap där medlemmar är välkomna att hjälpa till när tid finns.

På Nationaldagen, den 6 juni, är det åter igen dags för Lilla Hjärtats Barnkarneval. Det är ett stort evenemang dit alla barn och barnfamiljer är välkomna för att umgås, roas och ha kul tillsammans. Under dagen kommer det behövas mycket hjälp från medlemmar och styrelsen uppmuntrade alla som har tid och lust att hjälpa till att meddela sitt intresse. Vidare informerade styrelsen att i år så kommer högläsningen från biblioteket att utvecklas till att även innehålla tecken som stöd (TAKK). Många på mötet kände till kommunikationssättet, inte minst efter de populära teckentolkningarna som visades i samband med Melodifestivalen. På plats fanns också Stefan B Andersson som tillsammans med Annika Gaudet kommer att sjunga för och med barnen. Som vanligt är det gratis på karnevalen och det diskuterades mycket kring vikten av att ha många vuxna som hjälper till på området så att barnen känner att det finns tid för dem. Helt enkelt att det finns tid för frågor, lite spontandans och att blåsa en ballong.

Kvällen avslutades med fika och det var extra roligt att så många från Majblomman kom och delgav sina tankar och erfarenheter.